Nadice & Maria

 

Om duon

Nadice & Maria möttes på Nordiska folkhögskolans vislinje i Kungälv 2011. Sedan dess har de spelat sig igenom kulturfestivaler, klädaffärer, äldreboende och klubbar i Sverige.

Med två röster ackompanjerat av cello och gitarr tar de sig an såväl egenskrivet material som gamla visklassiker. I de egenskrivna låtarna, med titlar som ‘Du skrev en lista’, ‘Jag är din kameleont’, ‘Säg det rakt’ och ’På väg’, dissekerar de med humorn på lur livet i allmänhet och relationer i synnerhet.


2014 släppte de sin första EP - Ett sätt.Nadice Fredriksson - sång och gitarr

Nadice är en sångerska och låtskriverska med influenser från den moderna visan. Dessa influenser har hon sedan blandat med vår nordiska visskatt i och med studier på Vislinjen på Nordiska folkhögskolan. 


Maria Skanselid - sång, el-cello och gitarr

Maria Skanselid är en från början klassisk cellist som via diverse band och orkestrar gått åt visans håll med egenskrivna låtar och studier på Vislinjen på Nordiska folkhögskolan. 

Foto: Philip Liljenberg

Andra om Nadice och Maria

”Nadice Fredriksson och Maria Skanselids säregna vispopjazz liknar ingenting annat och lämnar ingen oberörd. Med tonsäkerhet, sväng, scennärvaro och stämningsfulla arrangemang tar de med sig vismusiken in i samtiden.”

  1. -Lars Anders Johansson, sångare, diktare och debattör.Ingen avskalad instrumentering här inte, utan Maria varvar stråkspel med plock tills cellon mer eller mindre motsvarar ett fullskaligt band, och med två så här starka röster i symbios påminner Nadice & Maria faktiskt mer om ett storslaget Tant Strul än två instrumentalister i mitten på Pusterviks faktiskt rätt överdimensionerade scen. EP-låtarna "Listan" (om att göra slut genom att skriva en lapp) och "Kameleont" (som dagen till ära kanske handlar om uppskjutna nyårslöften) avklaras på samma manér, och även om cellon här och var byts ut mot gitarr är det fortfarande på något vis ganska maffigt. Kanske beror det på att jag står längst fram, men minst lika troligt beror det på att Nadice & Maria har stenkoll på det de gör.

- Michael Porali (Minnenas Motel, http://minnenas-motell.blogspot.se)

På gång!

Just nu sitter vi i låtverkstan och snickrar på nya låtar.